Vegyü kaura-porkkanakroketit

Vegyü kauraporkkanakroketit voisivat ominaisuuksiensa puolesta olla varsin sopiva korvaaja halvoille eineslihapullille, jotka ainakin meidän juniorin mielestä ovat varmaan parasta, mitä maa päällään kantaa. Kyllä juniorikin näitä syö, mutta vähän nihkeästi. Tämä tuote on vegaaninen, joten jalanjälki on pienempi, kuin vastaavalla eläinperäisellä.

Kroketti on rakenteeltaan pehmeä, mieleen tulee jäykkä kaurapuuro, johon on sekoitettu porkkanaa. Kauran ja porkkanan suutuntumasta on vielä jotakin jäljellä, pääraaka-aineiden jalostusta ei ole siis viety ihan hirvittävän pitkälle. Sisällysluetteloa tutkiessa huomaa kuitenkin väkisinkin, että kyseessä on eines, varsin ison ketjun (Atria) valmistama sellainen. Valmistukseen on käytetty johanneksenleipäpuujauhetta, herneproteiinia ja fariinisokeria – varmasti ihan toimivia teollisessa prosessissa. Ainakin omasta mielestäni kuitenkin tarpeettomia ruokavaliossa – korvaajat olisi kohtuullisen helppo keksiä, esimerkiksi kotimainen hamppurouhe ja härkäpapurouhe olisivat itselle mieleisempiä. Ja lisättyä sokeria tuskin tarvittaisiin.

Sisällysluettelosta löytyy myös liuta mausteita, mikä eineksessä on normaalia ja suotavaakin. Harmi kuitenkin, että kovin maukkaiksi näitä pulleroita ei voi väittää. Kasvisruuan ongelma on usein mauttomuus, tai tiettyjen raaka-aineiden läpitunkeva maku. Tässä sorrutaan ensimmäiseen – kun taas ne alussakin mainitut eineslihapullat ovat paljon vahvemmin maustettuja. Onneksi pullerot voi aina maustaa itse uudelleen, ja kannattaa ehdottomasti paistaa pannulla rapeiksi.

Vegyu 300g Kaura-porkkanakroketti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.