Kun se on oikein, se on helppoa

Olin taas eilen kouluttamassa agilitya, ja palasin jälleen kerran otsikon lainaukseen. Ja tottahan se on! ”Se” voi olla agilitya tai ympäristöjuttuja, tai melkein mitä vain muutakin. Asiat saa toimimaan, kun niistä tekee helppoja toteuttaa.

Kierrättäminen on aika helppo esimerkki – erilaiset jätejakeet päätyvät oikeisiin paikkoihin, kun lajittelu on siellä, missä juuri sitä jaetta syntyy. Useimmissa toimistoissa kopiokoneen vierestä löytyy paperinkeräys ja paperisilppuri tai tietoturvaroskis. Ja kotona ainakin eniten tarvitut pytyt ovat heti käyttövalmiita, aseteltu helposti käytettäviksi, ja riittävän suuria.

Samoin on helppoa valita julkinen liikenne tai pyöräily, jos se tarjoaa enemmän etuja kuin autoilu. Käyttäminen ei saa olla vaivalloista, epävarmaa ja aikaa vievää, tai ”palvelu” onkin kamala, stressaava rasite.

Oletko koskaan miettinyt, mitä valintoja teet vain siksi, että asiat toimivat? Entä mitä jätät tekemättä, koska ne eivät toimi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.