Tärkeille asioille on aina aikaa

Kiire on ollut tapetilla mediassa viime päivinä. Olen ilahtunut huomatessani, että oma ajattelutapani näkyy hiljalleen myös muiden esiintuloissa, ja myös tämän aamun #aamulenkki sivusi aihetta.

Kiire on keinotekoisesti, usein semitietoisesti luotu este, jotta ei tarvitsisi tehdä tärkeämpiä asioita. Siihen vedoten voi jöttää kaiken tunnereaktioita aiheuttavan tekemättä – kiireen avulla estää itseään elämästä. Kuitenkin kiire aiheutuu tai aiheutetaan usein asioilla, joilla ei ole merkitystä, tai ainakin se merkitys on hyvin pieni.

Epäolennaisen raivaaminen jättää tilaa aidoille asioille. Yhdessäololle, liikkumiselle, unelle ja niille tunteille. Ja kun ei päivään täytä kissanristiäisillä, on joskus myös aikaa pysähtyä. Huomaamaan, että on onnellinen, tai jos ei ole, etsimään syytä siihen. Usein syyt löytyvät asioista, jotka eivät ole tärkeitä. Niistä pitää hankkiutua eroon. Mitä enemmän elämäänsä siivoaa, sitä enemmän vähemmästä saa irti, ja sitä suurempi tarve on siivota pois epämiellyttävät asiat ja jättää ne, jotka tuottavat iloa. Oman elämän voi konmarittaa onnellisuudeksi. Olen konmarittanut jo aika läjän tavaraa, nyt on ajan vuoro.

Aamulenkin teemana oli ongelmat – tai se, että niitä ei ole, jolloin sellainen täytyy tehdä ja prosessoida. Uskoisin tunnistaneeni ongelmani: en uskalla heittäytyä täysillä tekemään asioita, joista nautin, koska kaipaan turvallisuutta nimenomaan taloudellisesti. Haaveilen omasta talosta perunamaan kera, ja pian täytyy hankkia uusi autokin. Taloudellinen epävarmuus syö tällä hetkellä aivokapasiteettiani kaikkein eniten. Säännölliset ja kohtuulliset tulot alkavat tuntua haaveelta, jota on mahdoton tavoittaa. Ratkaisu on työ, ja työn vuoksi olen valmis lyömään jäihin opinnot, sekä muuttamaan kaikki muutkin aikataulut.  Elämässäni on tilaa ja aikaa – ja tahdon sitä täyttämään työn. Työ on tärkeää – sille on aikaa ja energiaa.

Ongelma nimeltä työpaikan puute täytyy pilkkoa vielä pienempiin paloihin. Jokainen, jonka kanssa olen jutellut aiheesta (niitä ihmisiä on paljon, kiitos jokaiselle), on ollut ainakin suoraan päin naamaa sitä mieltä, että on ihme, ettei minulle löydy töitä, koska työnhakutaidot, ja asenne pitäisi olla kohdillaan. Joten tässä on sellainen ongelma, jota en tunnu osaavan ratkaista itse.

Twitterissä kiertää hieno itsekehu-haaste, pitää kertoa viisi asiaa jota #minäosaan. Tässä minun osaamiset, ja viisi hyvää syytä palkata minut:

Osaan priorisoida, osaan järjestää, osaan tsempata, osaan luoda uutta ja osaan heittäytyä. Jos luit tänne asti, niin sinut on haastettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.