Yritä ees (Niin tein!)

Presentaatio, jota edellisessä postauksessa murehdin, on nyt ohi. Muutin slideja kyllä, ja enemmänkin olisi pitänyt vain jättää pois. Nytkin esitys taisi venähtää, ja ennen kaikkea, minulla oli ihan kivaa sitä esitellessä. Ainakin yritin, ihan sama, kuinka akateeminen ote esityksessä  oli.

Suurin kompastuskivi tällä hetkellä ja tässä kohtaa on kieli – ajatukset juoksevat kyllä, mutta sanavarasto ei riitä kaiken avaamiseen sillä tasolla, kuin toivoisin. Akateeminen englanti ei vaan pysy päässä, vaikka sanoja kuinka kertaa. Sovitaanko, että se johtuu raskauden jälkeisestä dementiaa, nyt 8 vuotta myöhemminkin?

Muistan aiemminkin jännittäneeni esityksiä, mutta aiemmin olen saanut esitellä enemmän omaa osaamistani kuin muiden tuloksia. Silloin jännitys on tervettä. Ja esiintyminen on helpompaa, koska tiedän, mistä puhun. Toinen asia, mikä on helpompaa, on kirjoittaminen. Sanatkin ehtii tarkastaa välissä niin halutessaan.

Kouluttaessa (agilitya ja koirakoita) moista ongelmaa ei myöskään esiinny – en minä siinä ehdi juurikaan miettimään tekemisiä ja sanomisia, homma sujuu sen kuuluisan flown ohjaamana. Asiat tulee opittuna selkärangasta, ei niitä ole tarvinnut enää pitkään aikaan opetella. Kouluttamisen olen oppinut tekemällä ja katsomalla – se on minulle luontainen tyyli oppia. Ja olen hyvä siinä, ainakin sen perusteella, millaista kehitystä koulutettavissa tapahtuu.

Osaaminen ja flow ei siirry biologiaan kovin helposti, kun omaksuttava tieto vain luetaan tai kaadetaan ulkopuolelta. Ja siksi yritetään kynsin hampain pysytellä #aamulenkki’n pätevyyden vyöhykkeellä, luoda uskottavuutta (turhalla) työllä. Minä haluaisin siirtyä pois, erinomaisuuden ja nerouden vyöhykkeille. Siihen tilaan, kun tekeminen muuttuu nautinnoksi ja terveeksi itseluottamukseksi. Siihen, kun tarpeeksi hyvä riittää ja aiheesta tulee osa minua, kuten kestävän kehityksen kanssa on käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.