Sano että ihmisellä on sielu kuolematon

Ystäväni, leijonan lailla-blogin kirjoittaja menetti eilen tyttärensä. Rakkaus, edes meidän kaikkien rakkaus yhdessä ei riittänyt pitämään pientä ihmistä kiinni elämässä. Olen kokenut tämän matkan diagnoosista eiliseen hyvin vahvasti. Ja silti olen ollut aivan paska ystävä. En ole osannut kommunikoida ja uskaltanut lähemmäs. Minä en ole kyennyt olemaan vahva, vaan olen vetäytynyt ja keskittynyt vain etärakkauteen ja toivomaan ihmettä, kun muuta ei ollut.

Tunsin Sarasvuon aamulenkillä jälleen aikamoisen piston sydämessäni, kun aiheena oli kommunikaatio. Uskon, että äiti tietää ja tuntee, mutta olisin voinut myös näyttää, että olen lähellä. Toisaalta pelkäsin kuormittavani entisestään, enkä tahdo tuoda lisää murheita tilanteeseen, joka on muutenkin kohtuuton. Ehkä pelkäsin jopa romahtavani itse musertavan totuuden edessä.

Lapsen äiti on varmasti itkenyt, mutta kuten hänen teksteistään voit lukea, hän kykenee käsittelemään tätä aikaa kypsemmin kuin minä, ja päällimmäisenä tunteena on loputon, voimallinen rakkaus. Hän ei ole vajonnut katkeruuteen tai epätoivoon, vaan luottaa elämään, rakkauteen ja tarkoitukseen. Ihailen häntä suunnattomasti, sillä hän kykenee olemaan niin rakkaudellinen tilanteessa, joka on kaikkein epäreiluin, ja jota kenenkään ei soisi kokevan. Minä en pysty kommunikoimaan tuolla tasolla edes itseni kanssa.

Ei tähän tilanteeseen ja fiilikseen ole sanoja, jotka olisivat riittäviä lohduttamaan. Mutta ehkä ei tarvitsekaan, tärkeää on vain olla ja jaksaa rakastaa. Olkoon kommunikaatio rakkauden energiaa. Vaikka prinsessa on poissa, meillä on elämä. Kaunis sielu saa nyt tanssia rajattomasti.

Tämä ei ole sitä, mitä Sarasvuo pyysi miettimään ja käsittelemään, mutta tämä on nyt tärkeämpää. Enkä juuri nyt kykene parempaan. En kykene prosessoimaan muita kriisejä tai omaa käytöstä, mieli ei vastaanota. Kuulin Jarin puheen, mutta en muista siitä juuri mitään. Paitsi sen, että pitää kohdata vaikeat tilanteet ja osata keskustella. Ja minä en ole ollut siihen riittävän viisas. Anteeksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.