Kuka uskaltaa haaveilla?

Ei edes hävetä myöntää, että nyt tökkii. Periaatteessa kaikki on hyvin, mutta ikä ja toteutumattomat haaveet ahdistelevat vähän joka nurkalla. En ole sellaisessa asemassa, missä halusin tässä kohtaa elämääni olla – enkä oikein tiedä, mitä voisin asialle tehdä.

Muutama viikko sitten vastaan tuli myynti-ilmoitus rintamamiestalosta ihan läheltä. Kävimme tutkimassa taloa ulkoisesti – ei mikään erityisiä sydämentykytyksiä aiheuttava ilmestys. Remonttia pitäisi tehdä ihan joka kohtaan, eikä hintakaan ollut mitenkään äärettömän edullinen. Emme edes varanneet esittelyä.

Minua asia jäi kuitenkin vaivaamaan. Olen käytännössä ikuinen opiskelija, tällä hetkellä ponnistelen sen maisterin tittelin eteen. En ole edelleenkään löytänyt sitä kipinää opiskeluihin, minkä toivoin löytäväni – se innostus, joka ajoi huippusuorituksiin ja hyvään flow’hun AMK:ssa, puuttuu. Ihan jo itseni kannalta toivon, että se kipinä jostain löytyy, koska opiskelu on mielekkäämpää ja siinä on joku järki, kun sitä todella tahtoo tehdä. Tällä tahdilla en saa maisteria kasaan sillä tahdilla, kuin tein ympäristösuunnittelijan tutkinnon ja kaiken muun.

Tällä hetkellä suurimpana motivaattorina toimii tulevaisuus – että löydän ja saan sen unelmien työpaikan, jossa voin vaikuttaa parempaan huomiseen. Työ ja säännöllinen, riittävä palkka taas on edellytys haaveiden toteuttamiselle, kuten omalle hevoselle, joka piti hankkia ennen kolmekymppisiä. No, kuinkas sitten kävikään? En ole istunut hevosen selässä taas lähes vuoteen. En ole saavuttanut punaista tupaa ja perunamaata, enkä kasvattanut lastani omakotitalossa, niinkuin toivoin. En ole päässyt kompostoimaan, enkä saa kesäaamuisin vadelmia omasta puskasta.

2014-04-11-0752

Kyllä seitsemän vuotta on kulunut ihan kivasti kerrostalossakin, ja perheellä on kuitenkin kaikki hyvin. Haaveilu pitäisi ehkä kuitenkin unohtaa. Etelä-Suomessa ei kertakaikkiaan ole varaa siihen, ellei keksi jotain huippuhienoa ja myyvää bisnesideaa. Jokainen on oman onnensa seppä – niinhän sitä sanotaan. Ehkä niin, minä varmaan yritän tehdä sepän töitäni kertakäyttögrillillä ja ilman työkaluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.