Ruutukaava on pyöräilijän painajainen

Naureskelin aiemmin keväällä Hesarin uutisoinnille siitä, kuinka Pasilassa liikennejärjestelyt muuttuivat tietöiden vuoksi. Uutisoinnin ensisijainen pointti oli, että pyöräilijät kärsivät – tulee tiukkoja käännöksiä ja liikennevaloja, ja ne vaikuttavat jouhevaan matkantekoon negatiivisesti.

Turussa tuollaista asiaa ei yleensä edes uutisoida. Ja jos uutisoidaan, niin siitä näkökulmasta, että tulee ruuhkaa. Eikä ainakaan kukaan viitsi enää reagoida siihen, että pyöräilijää sorretaan. Mitä sitä pyöräilemään, kun autollakin pääsee. Ja mitä sitä valittamaan, kun pyöräilyn edistämisen kannalta merkittäviin päätöksiin kuluu kuitenkin kolmekymmentä vuotta – nobody cares.

Mutta pyöräilijää ei Turussa ajatella tietöitä tehdessä, eikä kyllä muutenkaan. Täältähän löytyy kesken kaiken loppuvia pyöräteitä ja varmaan koko Suomen pyöräilyvastaisimmat suunnittelijat ja päättäjät. Ruutukaavaa ei todellakaan ole luotu pyöräilyyn. Joka perhanan risteyksessä on valot – joka perhanan risteykseen täytyy pysähtyä. Jokainen risteykä on 90 asteen kulmassa – aivan sairaan hidas – ja vaarallinen – käännös, varsinkin, jos tien ja seinän välillä ei ole mitään vihreää.

2013-07-21-0414
Parempi pyörällä pusikossa, kun sillä ei kerran tee mitään?

Suurimman osan matkasta joutuu ajamaan autojen seassa – ja jos on pyörätie, niin se on sitten niin kapea, että kaksi pyörää ja jalkakäytävällä liikkuvat lastenvaunut eivät enää mahdukaan ohittamaan toisiaan. Kivetykset on saatetty unohtaa loiventaa, tai sitten loivennuksen kohdalta on loppunut materiaali kesken, eli homma on tehty lähinnä näön vuoksi, ja joka tapauksessa munuaisten matka jatkuu kohti kuuta. Onneksi sentään keskustan ulkopuolella on tilaa ottaa jopa vähän vauhtia, ohittaa tai ajaa ainakin 200 metriä ilman yksiäkään liikennevaloja.

Turun pyöräilyn (ja keskustan elävöittämisen) suurin ongelma on asenne – ihmiset haluavat liikkua paikasta toiseen helposti ja leppoisasti. Käytännössä pyöräillen ja kävellen. Turvallisuus on kuitenkin melko mukava bonus, ja sen puute karkottaa varmaan aika monta ituhippiä keskusta-alueelta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.