Monta hyvää syytä palkata keke

Kestävän kehityksen koulutusohjelmassa Turun AMK:ssa opiskelleita kutsuttiin tuttavallisesti kekeiksi. Tämä aihe on noussut esille nyt, kun aloitin työt Turun kaupungin rakennusvalvonnassa – saman koulutuksen läpikäyneitä on ollut talossa useita, ja on edelleen. Ja kaikilla on kekeistä vastuullinen ja aikaansaava vaikutelma.

Aloin pohtimaan tätä pidemmälle, koska olen aina ollut samaa mieltä. Keket ovat olleet lähtökohtaisesti fiksuja ja filmaattisia, ja tuottavaa työtä tehtiin jo opiskellessa paljon – lähes poikkeuksetta erittäin laadukkaasti. Kekeillä on siis oltava jokin yhdistävä piirre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensinnäkin – keken soveltuvuuskokeet ovat mitanneet ainakin minun mielestäni pääasiassa ihan vain yksinkertaisesti järjenkäyttöä ja ongelmanratkaisukykyä. Ihminen, joka ei osaa järkeillä tai käyttää annettua tietoa hyväkseen, ei ole päässyt kokeesta läpi. Keke ei siis ole koskaan ollutkaan sellaisen ihmisen linja, joka haluaa vastaukset ja toimintatavat valmiina – kekessä on ollut pakko mukautua tilanteeseen.

Lisäksi kekeen on lähtökohtaisesti hakenutkin porukkaa, jota yhdistää tietynlainen arvomaailma. Vastuullisuus, ekologisuus ja epäitsekkyys ovat arvoja, joita ilman ei voi olla keke. Ja se, mikä on oleellista työnteossa, on se, että epäitsekkyys on näkynyt myös työnteossa. Ryhmätöissä jokainen kantoi oman osansa kunnialla, ja toisten jelppaaminen niin työn- kuin huvin puolella kuului asiaan. Olen edelleen kiitollinen muutamille opiskelukavereilleni siitä, että opetitte minut neulomaan sukan kantapään, vaikka käsityöopettaja ei siihen pystynyt.

Ja tuo yhdessä puuhaaminen loi vahvan yhteishengen, porukka hitsaantui ääreishyvin toimivaksi yhteisöksi, jossa oli erilaisuudelle ja mielipiteille sijaa. Ketään ei jätetty yksin, vaan mentiin sitkeästi yhdessä eteenpäin. Tavoitteet olivat korkealla, eikä tavoitteiden saavuttamista hävetty, vaan työn hedelmistä nautittiin yhdessä. Ja kun tuossa porukassa on opiskellut, on tullut oppineeksi väkisinkin monta hyödyllistä taitoa, mutta myös pyytämään apua – kekessä pystyi luottamaan siihen, että sitä tarvittaessa sai.

Lisäksi kekessä keskusteltiin, joskus kiivaastikin, mutta mielipiteet mahtuivat mukaan, ja keskustelut olivat hedelmällisiä. Niistä myös saatiin ideoita, ja ideoita taas kehitettiin ja vietiin eteenpäin yleisiksi käytännöiksi asti. Ideoiden kanssa ei jääty odottelemaan, että joku muu tulee ja toteuttaa – jos jotakin haluttiin, se tehtiin. Jo opiskeluaikana kekeillä oli vahva edustus erilaisissa opiskelijajärjestöissä ja kaupungin ja valtakunnan politiikassa – ja syystä.

Olenko jo listannut tarpeeksi monta tekijää, mitkä tekevät keken työntekijänä niin erinomaiseksi? Palkkaa keke, ja lupaan, ettet kadu. Kestävää kehitystä ei samanlaisena voi enää nykyään opiskella, mutta onneksi jokaisella on mahdollisuus kehittää kekemäisiä ominaisuuksia ja ajatella epäitsekkäästi ja olla se, joka tarttuu toimeen. Jokaisessa meissä asuu pieni keke, kehitä sitä ja anna sen kukoistaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.