Fyysinen koskemattomuus ei poista itsesuojeluvaiston tarvetta

Viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, että naisilla on turvaton olo. Toinen osapuoli on sitä mieltä, että naiset aiheuttavat raiskauksia itse esimerkiksi pukeutumisellaan, ja toinen osapuoli on sitä mieltä, että turvallisuuden pitäisi olla absoluuttista. Onko näiden näkemyksien yhdistäminen tosiaan jotenkin mahdottoman vaikea tehtävä? 

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kenen tahansa pitäisi olla turvallista liikkua ihan missä tahansa, mihin aikaan tahansa. Kuitenkaan jokaista paikkaa ei voida valvoa, eikä niiden turvallisuutta taata. Syy on siinä, että ne ihmiset, jotka rikkovat toisen ihmisen koskemattomuutta millään tapaa, tekevät sen ajasta ja paikasta riippumatta, ja he ovat tekoihinsa aina syyllisiä. He vain hyödyntävät paikkoja ja tilaisuuksia, jotka vastaan tulevat. He ovat mätämunia, joille fyysinen koskemattomuus ei ole arvokasta, vaan hallinnan tai pelottelun väline, joidenkin näkemyksien mukaan jopa oikeus.

Itsesuojeluvaisto voi säästää ei toivotulta kohtaamiselta. Keskellä yötä ei ole pakko kävellä kotiin pienen pienessä mekossa ja korkeissa koroissa. Jokaiseen miesjoukkoon ei ole välttämätöntä tunkea, eikä jokaista tarvitse kutsua kotiinsa, tai suostua, kun joku puolituttu pyytää kotiinsa. Jokaista tarjottua drinksua ei tarvitse juoda, ja omaansa kannattaa pitää silmällä. Sellaisia paikkoja, joissa yhteenottoja sattuu, voi ja kannattaa vältellä.

Aina on mahdollista tilata taksi, tai ottaa housut ja vaihtokengät mukaan. Treffit voi järjestää julkisella paikalla, ja kaverit ovat aina hyvä ratkaisu selustaa turvaamaan. Joskus on vain fiksumpaa soittaa virkavalta p

Kepeä askel
Kepeä askel

aikalle, kuin lähteä selvittelemään väkivaltaisia tilanteita itsekseen. Järkevällä toiminnalla ja käyttämällä niitä harmaita aivosoluja voi välttyä monelta riskialttiilta tilanteelta – ja tehdä yhteiskunnan mätämunien toiminnan ainakin himpun verran vaikeammaksi.

Viimeksi eilen kuljin itse satakunta askelta pidemmän reitin, kun alikulkutunneliin oli parkkeerannut joukko nuoria. En kokenut heitä erityisen pelottavana, mutta vain totesin, että en myöskään halua kulkea joukkion läpi, kun ei tiedä, mitä tunnelissa on tekeillä. Miten sinä toimit arjessa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.