Naama merkitsee enemmän kuin työn jälki

Työelämä on julmaa. Yrittäjillä ja pomoilla on usein turvattu asema, ja alemmilta portailta karsitaan koko ajan. Karsimiseen on usein ainakin näennäiset perusteet, ja jonkinlainen järjestys – mutta käytännössä työnsä saa pitää se, jonka naama miellyttää asiasta päättävää kaikkein eniten.

Työelämässä ei ole tilaa mielipiteille, paitsi jos olet pomon kanssa samaa mieltä. Omia oikeuksia ei saa vaatia, ainakaan ääneen. Täytyy olla valmis luistamaan yleisesti hyväksyttyjen linjojen, pahimmassa tapauksessa jopa lain harmaalle vyöhykkeelle. Jos on sattunut syntymään naiseksi, pitäisi sietää miespuolisten naljailu reittä pitkin kiipeilystä, pahimmassa tapauksessa jopa pomoasemassa olevien miesten lääppimistä. Tai jos satut edustamaan julkisesti sukupuolivähemmistöä tai ajamaan niiden asiaa, olet vaarassa menettää työsi. Ihan sama, syyksi käy mikä tahansa eriävä mielipide, ja lainmukainen tekosyy löytyy kyllä.

Kaikkein varminta on vain olla hiljaa ja nyökytellä. Niitä töitäkään ei välttämättä tarvitse tehdä, tai sitten teet ainakin juuri sen, mitä sanottiin, eikä yhtään enempää. Älä ole luova, älä halua kokeilla uutta, älä tee kehitysehdotuksia. Älä ole asioista mitään mieltä. Kun tapat persoonallisuuden, olet työelämässä vahvoilla.

On kuitenkin yksi poikkeus, jolloin se, mitä teet, on tärkeämpää, kuin naama. Se on silloin, jos teet niin hyvää jälkeä, että pomosi ei pysty sanomaan siitä mitään negatiivista, vaan joutuu huomaamaan, että osaisit hänenkin hommansa. Silloin pomosi asema on uhattuna – ja ennen kuin kukaan muu pääsee huomaamaan, se erittäin hyvää jälkeä tekevä työntekijä on nakattu ulos.

Tässä yhtälössä ei ole mitään järkeä. Työtä ei kannata tehdä laadukkaasti, sitä ei kannata rakastaa. Työ ei saa olla intohimo, eikä sitä saa haluta kehittää. Kaikkein lahjakkaimmat tekijät tekevät pätkätöitä tai istuvat kotona työttömänä, koska heidät koetaan uhkana – eikä kukaan edes kysy, haluaisiko tuo tyyppi pomonsa paikalle. Eikä sitäkään liioin mietitä, onko sillä hyvällä tekijällä pomon ominaisuuksia.

Eri hommissa on eri ihmiset ja ihan syystä. Jokainen on parhaimmillaan silloin, kun tekee sitä, mistä pitää ja minkä osaa hyvin. Ammattiylpeys

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

näkyy laadussa. Ja työn laatua pitäisi arvostaa – pitää töissä ne hankalammatkin tyypit, jotka oikeasti osaavat. Hankalilla tyypeillä on paljon annettavaa, ja heidän hankaluutensa lähtee yleensä siitä, että he haluaisivat olla työssään vielä parempia, tehdä laadukkaammin ja tehokkaammin. Se vaatii panostuksia. Nykyisellä menolla vaalitaan keskinkertaisuutta ja pärjäämistä, ei kehitystä, laatua ja uuden luomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.