Olen pahoillani, että päätöksiä tekevät idiootit

Tämä teksti on kaikkea muuta, kuin ammatillinen. Se on hyvin henkilökohtainen, ehkä jopa runollinen. Ja silti, sen kaiken takana on sama ymmärrys, mikä tekee minusta hyvän ammatissani.

Tarkoitan sitä, mitä otsikossa sanon. Minun on vaikea ymmärtää sitä, että idiootit päättävät, ja samalla satuttavat kaikkia, paitsi tietysti itseään. Idioottia ei satu koskaan, sillä idiootti ei 20150621_140014ymmärrä, idiootilla ei ole tunteita. Idiootilla on ehkä tietoa ja taitoa, insinöörin pää. Mutta idiootti ei osaa katsoa ympärilleen, oppia menneestä, eikä nähdä tulevaisuuteen. Itseasiassa idiootti ei näe edes olemassa olevaa, hän vain mittaa ja arvostelee sitä.

Idiootti rakastaa omia ideoitaan, ja pitää niitä, omaan nerouteensa sokaistumisen ansiosta, ainoana oikeana ja järkevänä ratkaisuna. Hän ei ymmärrä, että ratkaisu vaikuttaa elämään laajemmin, tai että tehokkuudesta huolimatta se ei ole paras. Hän ei ymmärrä, että joskus täytyy antaa, jotta voisi saada. Idiootit eivät ymmärrä, että jotkin asiat ovat pyhiä, ja niihin ei silloin kosketa. Idiootti on valmis uhraamaan kaiken, kunhan siitä pääsee näennäisesti halvalla.

Idiootti uskoo vain siihen, minkä näkee – hänhän ei voi ymmärtää enempää, koska siihen tarvittaisiin niitä puuttuvia tunteita. Hän valitsee yhden paikan, jota voi hallita, sen sijaan, että eläisi kaikkialla. Idiootti ei osaa elää, hän tyytyy olemaan. Ja koska hallinta on idiootille niin tärkeää, hän vaikeuttaa muidenkin elämää. Idiootti tekee kylmiä, itsekkäitä päätöksiä, ja ottaa tehdäkseen myös muiden päätöksiä, jotka eivät hänelle kuulu. Hän elää elämäänsä muiden kautta, koska ainoa tapa elää on hallita.

Hallinnan menettämisen pelko on idiootin suurin heikkous. Ja sitä vastaan hän taistelee rakentamalla ympärilleen muureja, pönkittämällä egoaan ja rakentamalla ympärilleen valheiden verkkoa, jonka suojissa itselle on hyvä uskotella, että asiat ovat hyvin. Verkko estää näkemästä todellisuutta, sitä kipua, jonka idiootti itse on saanut aikaan. Idiootti näkee elämästä vain harmaan sävyt, mutta ne värit, jotka elämästä tekevät elämää, jäävät kokematta. Kauneudestaan huolimatta ne ovat liikaa, ne voisivat murtaa kuoria.

Idiootti ei ymmärrä niitä voimia, joilla luonto ja elämä yrittää saada meidät näkemään asiat sellaisina, kuin ne ovat. Myös luonnonvoimia yritetään hallita, niiden olemassaolo yritetään kieltää tai niitä vähätellään. Sen sijaan, että idiootti nöyrtyisi huomaamaan, mitä maailma yrittää sanoa tai mihin se yrittää idioottia ohjata,hän räpiköi vastatuuleen, koska on niin päättänyt. Idiootti ei halua nähdä tai kuulla muiden hätää, hän vain unohtaa sen ja porskuttaa eteenpäin pysähtymättä miettimään.
Minä olen surullinen, sillä elämä on ainutlaatuinen ja kaunis, mutta idiootit tekevät siitä raskasta, joka ikinen päivä.

One Reply to “Olen pahoillani, että päätöksiä tekevät idiootit”

  1. Pitäisi olla jokin hallintomuoto, jossa asioista, joihin vaaditaan asiantuntemusta, pättäisivät asiantuntijat. Ihan loogista, että se päättää joka parhaiten tietää. Kansa saisi päättää asioista, jotka ovat mielipidekysymyksiä, joihin parhaan tiedon mukaan on melkeinpä se ja sama, mihin vaihtoehtoon päädytään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.