Vahva persoona koetaan uhkana

Ihmisiä ei pitäisi vertailla, sillä kaikilla on oma paikkansa. Mutta vertailen kuitenkin. Epäilen, että ”hauki on kala”-tyyppinen oppija, kaiken hyväksyjä saa herkemmin sekä töitä, että uhkaavassa tilanteessa pitää työnsä. Miksi hiljaisuus ja hiljainen hyväksyntä on käytännön työelämässä se, jolla pärjää, vaikka persoonallisuutta korostetaan joka käänteessä?

Suomarika

Hiljaiset, kiltit tyypit, ovat niitä, joita työelämä hyväksikäyttää. Vahvat persoonat, asiaansa uskovat ihmiset ovat niitä, jotka muuttavat maailmaa. Se, että vahvat persoonat jäävät työpaikoilla kilttien jalkoihin ja yritetään väkisin vaientaa, on kuitenkin kestämätöntä. Monessa yhteydessä on todettu, että maailman meno ei voi jatkua tällaisena, ja niin kauan, kun kiltit jatkavat työpaikoilla hiljaiseloaan, kukaan ei aja muutosta. Enkä tarkoita muutoksella sitä, että kahvitaukoon saadaan minuutti lisää pituutta. Muutoksella tarkoitan asenneilmaston ja työn arvostuksen täydellistä mullistusta.

Niin kauan, kun hiljaa hyväksytään, yritysjohtajat ja poliitikot jatkavat omien mielihalujensa toteuttamista piittaamatta lainkaan työhyvinvoinnista, jaksamisesta ja yhteiskunnallisesta tilanteesta. Työelämä ei voi jatkaa entisellään. Asioita ei voi tehdä samoin, kuin ne on tehty vuosikymmeniä. Kaavoihin kangistuminen on tuhoisaa, epäinnovatiivista ja byroikraattisesti raskasta. Niitä luovia ihmisiä, vahvoja persoonia pitäisi arvostaa. Heidät pitäisi saada tekemään asioita organisaatiossa organisaation hyväksi, eikä taistelemaan omista oikeuksistaan organisaatiota vastaan.

Itseluottamus ja usko mahdollisuuksiin on voimavara. Luovat ja motivoituneet tyypit saavat usein myös työyhteisönsä loistamaan, he löytävät siitä vielä yhden uuden vaihteen. He eivät tartu ongelmiin ja riskeihin, vaan tarttuvat oleelliseen.

Vahvat persoonat ovat resurssi, joka kää monissa paikoissa käyttämättä, koska päättävät elimet pelkäävät muutosta. Sitä, että yritys siirtyy tälle vuosituhannelle, tai ottaa innovaatioissaan seuraavan askeleen, joka tuplaa tuotannon ja johtaa menestykseen. Nykymeiningillä – himmailulla ja vanhoilla metodeilla – saadaan kuitenkin tuottavuus vain hiljalleen kuihtumaan.

Sinäkin varmasti tiedät, mitä työpaikallasi pitäisi tehdä asioiden parantamiseksi. Miksi olet hiljaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.